Ingrid Bergman är en mörkröd ros. Har lite
svårt att få den att blomma hela sommaren.
Kommer några rosor men sen lägger den av.
Gissar att den måste ha gödsel.

Jag har inte gröna fingrar men tycker det är avkopplande att vara ute i vår träd-gård. Fundera på olika lösningar och ta sticklingar. Ibland lyckas det och ibland går det åt skogen. Men jag lär mig något varje gång. Skall skriva ner några tankar runt detta på fliken ”Vår Trädgård”.

 ”Lady Emma Hamilton” Vår äldsta dotter har denna ros i sin trädgård. En fantastisk ros som jag nu 2021 varit på Hjälmeskulla och beställt. Här skall det köpas mycket rosgödsel. Har läst att kogödsel skall fungera bra.

Egenskaper för Engelsk ros ’Lady Emma Hamilton’ 
Buskros ’Lady Emma Hamilton’ introducerades av David Austin 2005. ’Lady Emma Hamilton’ har bra motståndskraft mot svampsjukdomar och sorten blommar med välfyllda, stora, skålformade, orangeröda blommor som bleknar till gulorange. 

Emma HamiltonLady Hamilton, tidigare  Emma Hart, ursprungligen Amy Lyon, född 26 april 1765 i Neston, Cheshire, död 15 januari 1815 i Calais, Normandie, var en brittisk dansös, modell, kurtisan och societetsdam, mest känd som den brittiske amiralen Horatio Nelsons älskarinna.

Vuxen höjd: 100-125 cm
Utförande: Frilandsodlad/barrot 
Doft: Stark
Färg blomning: Orangeröd
Blomningstid: Juni-oktober
Trivs bäst i: Sol-halvskugga 
Jordmån: Mullrik, näringsrik och väldränerad 
Zon: 1-3

 

 

 

 

 

Har genom åren testat en mängd olika gödsel. 2020 köpte jag 2 paket av detta gödsel och det är det bästa jag använt på gräsmattan. Den blev riktigt grön. Beställde nu i februari 2021 – 2 paket á 99.90 på Jula för att den inte skall ta slut som den gjorde förra året.

 

Robomove RC304 köpte vi i maj 2015 hos Fjärås Lantmanna. Har fått byta boxen som sitter på väggen och växellåda. Fick 3 års garanti. Har nu gått 7 säsonger.

Skall man arbeta i trädgården skall man ha riktiga grejor. Dessa köpte jag för några år sedan och är från Japan och märket är ARS. Kostar en tusenlapp men det är dom värda.